Vijf toffe sportfilms die je vindt op Netflix

Vijf toffe sportfilms die je vindt op Netflix

We zetten vijf toffe sportfilms voor je op een rij.

Vandaag kijken we naar de tofste sportieve titels op Netflix. Daarvan staan er heel wat in het aanbod van Netflix; we hebben er vijf voor je geselecteerd.

Concussion (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Peter Landesman | Cast: Will Smith, Alec Baldwin, Albert Brooks, Gugu Mbatha-Raw
Forensisch neuropatholoog Dr. Bennet Omalu strijdt om aan het licht te brengen dat NFL-spelers neurologische problemen overhouden aan de herhaaldelijke klappen die ze op hun hoofd krijgen. Hij wordt echter tegengewerkt door de NFL, politici en bedrijven die de NFL sponsoren.

Icarus (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Bryan Fogel | Cast: Bryan Fogel, Nikita Kamaev, Grigory Rodchenkov
Regisseur Bryan Fogel sprak voor deze film met de Russische wetenschapper Dr. Grigory Rodchenkov, de man die achter het zogenaamde anti-dopingprogramma van de Russen zat. Rodchenkov was lange tijd de directeur van een Russisch laboratorium dat sinds november 2015 geen dopingcontroles meer mocht uitvoeren. Het bleek dat onder zijn leiding de Russische overheid bloed- en urinesamples verwisselde en dat zelfs de FSB (de Russische geheime dienst) meehielp. Fogel wilde een Super Size Me-achtige film te maken, waarin hij zelf doping neemt om te kijken of hij beter werd, en of hij detectie kan omzeilen. Maar dankzij zijn contacten met Rodchenkov, werd dit veel meer dan dat.

100 Meters (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Marcel Barrena | Cast: Dani Rovira, Karra Elejalde, Alexandra Jiménez, David Verdaguer
Ramón Arroyo is vader van twee kinderen en krijgt de diagnose multiple sclerose. Hem wordt verteld dat hij nooit meer 100 meter zal kunnen rennen. Na een initiële depressie besluit Ramón om zichzelf een doel te stellen en te gaan trainen voor de 'Iron-Man': 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km rennen.

Facing The Giants (2006)
Bekijk de afbeeldingRegie: Alex Kendrick | Cast: Erin Bethea, James Blackwell, Bailey Cave, Shannen Fields
In zijn zes jaar lang durende loopbaan als American Football coach behaalde Grant Taylor tot noch toe geen enkele seizoenswinst. Maar in al die zes ellendige jaren is er geen dag zo erg geweest als die van nu; zijn sterspeler gaat naar een ander team; een groep vaders houdt bijeenkomsten om ervoor te zorgen dat hij wordt ontslagen en ook zijn er problemen met zijn vrouw.

The Karate Kid (2010)
Bekijk de afbeeldingRegie: Harald Zwart | Cast: Jaden Smith, Jackie Chan, Taraji P. Henson, Wenwen Han
Dre (Jaden Smith) is een skateboardende, gameverslaafde jongen die gedwongen is naar China te verhuizen, omdat zijn moeder (Taraji P. Henson) daar voor haar werk heen moet. Dre past zich maar moeilijk aan en wordt in elkaar geslagen door de plaatselijke pestkop. Mr. Han (Jackie Chan) is een klusjesman die Dre's blauwe oog ziet en hem aanbiedt om hem martial arts en de Chinese taal te leren. Op deze manier kan Dre zich verdedigen tegen de leerlingen van de Li Quan Ha's Fighting Dragon School of Kung-Fu.

NieuwsFilm

meest populair