Diversiteit in 'Eternals' voelt niet geforceerd volgens Salma Hayek

Diversiteit in 'Eternals' voelt niet geforceerd volgens Salma Hayek

In Eternals gaat Marvel Studios mee in exclusiviteit.

Misschien ligt het er soms allemaal een beetje te dik bovenop, maar in Hollywood zijn de filmmakers flink bezig met de juiste diversiteit in films. Het gevolg is dat rollen steeds vaker door acteurs met een andere dan witte huiskleur worden ingevuld en dat er meer LGBT-personages te zien zijn.

Ook Marvel Studios neemt het onderwerp serieus en een van de films die er goed invulling aan kan geven is Eternals. In die film zijn namelijk heel wat uiteenlopende personages te zien. Actrice Salma Hayek sprak over de diversiteit in de film.

Geen geforceerde gevoel
"Ik denk dat veel mensen zich gezien voelen. Dat is belangrijk en dat is waar het om gaat. Het is niet divers om divers te zijn. Het is de manier waarop [regisseur Chloé Zhao] ons allemaal heeft uitgekozen," aldus Hayek tegenover Variety.

"Hierdoor ontstaat er echt een familie die staat voor het doel van de Eternals. Voor het doel van de film. Het voelt niet geforceerd," voegde de actrice die het personage Ajak speelt eraan toe. Ajak is de spirituele leider van de Eternals.

Eternals van regisseur Chloé Zhao (Nomadland) moet begin november in de Nederlandse bioscopen verschijnen. Hieronder de gisteren verschenen trailer.



NieuwsFilm

meest populair