Dit is Marvel's Phase 4: Wanneer komen de 10 films uit?

Dit is Marvel's Phase 4: Wanneer komen de 10 films uit?

We zetten de huidige plannen van Marvel Studios voor Phase 4 voor je op een rij.

De planning van Marvel's Phase 4 is wederom omgegooid. Maar het lijkt erop dat de data nu wel zo'n beetje vastgesteld zijn en niet meer enorm zullen veranderen.

Phase 4 zou oorspronkelijk beginnen met de film Black Widow, die in mei 2020 in de bioscoop had moeten draaien. Maar door het coronavirus werd de film flink uitgesteld. 2020 was daarmee het eerste jaar sinds 2009 dat er geen MCU-film uitgebracht werd. De vertragingen troffen ook Disney+, maar begin dit jaar begon het MCU weer en ging men van start met de serie WandaVision. Daarna kwam The Falcon and the Winter Soldier en nu maken we ons op voor de serie Loki en de film Black Widow. Vandaag zetten we alle nieuwe filmreleases tussen 2021 en 2023 op een rij.

Black Widow (9 juli 2021): De film duikt in het verleden van Natasha Romanoff en herenigt haar met haar Russische familie. Samen nemen ze het op tegen de schurk Taskmaster.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (3 september 2021): Centraal staat de eerste Aziatische superheld in het MCU, Shang-Chi. Hij krijgt te maken met de Ten Rings, een organisatie waar zijn vader het hoofd van is.

Eternals (5 november 2021): De Eternals zijn een groot ensemble van superhelden die de Aarde al millennia beschermd hebben. Eind dit jaar komen ze weer samen om opnieuw te vechten en de wereld te helpen.

Spider-Man: No Way Home (17 december 2021): Een echte multiversumfilm, waarin Spider-Man het samen met Doctor Strange op moet nemen tegen meerdere slechteriken uit andere universa, waaronder Doc Ock en Electro.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (25 maart 2022): Scarlet Witch en Doctor Strange hebben een grote rol in deze film, waarin America Chavez ook haar debuut maakt. De film gooit alle deuren open naar andere universa.

Thor: Love and Thunder (6 mei 2022): Gorr the God Butcher heeft het voorzien op goden als Zeus, maar ook Thor. Gelukkig krijgt Jane Porter ook superkrachten en zal ze gaan helpen in de strijd tegen Gorr.

Black Panther: Wakanda Forever (8 juli 2022): Zonder Chadwick Boseman is het moeilijk verder gaan, maar Marvel heeft een manier gevonden. Deze film duikt in het Afrikaanse land Wakanda en vertelt ons wie de nieuwe Black Panther wordt.

The Marvels (11 november 2022): Captain Marvel, Monica Rambeau en Kamala Khan nemen het samen op tegen een bedreiging in deze nieuwe film.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (17 februari 2023): De titel zegt het eigenlijk al. De Quantum Realm krijgt een heerlijk grote rol, en tegelijk nemen Ant-Man en de Wasp het op tegen de opperschurk Kang the Conqueror.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (5 mei 2023): De laatste film van James Gunn in deze franchise, eentje waarin de bende weer samenkomt en het opneemt tegen een nieuwe bedreiging (die we nog niet kennen).

NieuwsFilm

meest populair