Check deze 5 Oscar-winnende films op Netflix

Check deze 5 Oscar-winnende films op Netflix

Vandaag zetten we vijf toffe films Oscarwinnende films op Netflix op een rij.

Prijswinnende films vind je genoeg in het aanbod van Netflix. Vandaag kijken we naar de vijf tofste Oscar-winnende films op Netflix.

No Country for Old Men (2007)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ethan Coen, Joel Coen | Cast: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin, Woody Harrelson
Het verhaal begint wanneer Llewelyn Moss op een pick-up truck stuit die omringd is door een lijfwacht van dode mannen. Achterin de wagen treft hij een partij heroïne en twee miljoen dollar aan. Moss neemt het geld mee en dat leidt tot een catastrofale kettingreactie van zoveel geweld dat zelfs de politie in de persoon van de al wat oudere, van al z'n illusies beroofde sheriff Bell niet aankan. Moss probeert te ontkomen aan zijn achtervolgers, met name aan een mysterieus genie die met kop of munt over mensenlevens beschikt.

Dallas Buyers Club (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jean-Marc Vallée | Cast: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto, Denis O'Hare
McConaughey speelt Ron Woodroof, een Texaanse levensgenieter waarbij vroegtijdig HIV wordt vastgesteld. Aangezien de tijd dringt wil hij het uiterste doen met zijn laatste levensdagen. Ron verdiept zich in alternatieve behandelingen en smokkelt al snel allerlei buitenlandse medicijnen de Verenigde Staten binnen. Dit trekt de aandacht van andere HIV-patiënten, wat leidt tot het ontstaat van de 'Dallas Buyers Club'. Samen met zijn dokter Eve Saks en zijn mede-patiënt Rayon is Ron de eerste die Amerikaanse patiënten aan illegale medicijnen helpt.

Hugo (2011)
Bekijk de afbeeldingRegie: Martin Scorsese | Cast: Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Asa Butterfield, Chloe Moretz
Hugo vertelt het verhaal van een weesjongetje dat stiekem in een treinstation in Parijs woont. Hij ontdekt dat er een mysterieus verband bestaat tussen het overlijden van zijn vader, zijn humeurige buurman, de eigenaar van de speelgoedwinkel en een hartvormig slot waarvoor geen sleutel lijkt te bestaan. Samen met een excentriek meisje probeert hij het geheimzinnige raadsel op te lossen.

I, Tonya (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Craig Gillespie | Cast: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney, Julianne Nicholson
In 1994 schakelde Jeff Gillooly, de man van Harding, de persoon Shane Stant in om Hardings directe tegenstander Nancy Kerrigan te verwonden. Dit gebeurde ook en door het ontbreken van Kerrigan werd Harding Amerikaans kampioen. De aanslag op Kerrigan werd echter bekend en dit zorgde er uiteindelijk voor dat Harding haar titel moest inleveren en een levenslange schorsing kreeg.

The Social Network (2010)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Fincher | Cast: Jesse Eisenberg, Rooney Mara, Bryan Barter, Dustin Fitzsimons
Eisenberg speelt Facebook CEO Mark Zuckerberg, Timberlake vertolkt de rol van Sean Parker, één van de mede-oprichters van Napster die oprichtend voorzitter van Facebook werd, en Garfield kruipt in de huid van Eduardo Saverin, de mede-oprichter van Facebook die in een financieel conflict verwikkeld raakte met Zuckerberg.

NieuwsFilm

meest populair