Fan van Nederlandse films? Check dan deze 5 tips op Netflix

Fan van Nederlandse films? Check dan deze 5 tips op Netflix

We zetten er vandaag vijf voor je op een rij!

Netflix staat boordevol toffe films. Vandaag zoomen we in op de Nederlandse films die de streamingdienst in zijn aanbod heeft. Check hieronder vijf tips!

Schone handen (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Tjebbo Penning | Cast: Frederik Brom, Poal Cairo, Jenne Decleir, Nino den Brave
Sylvia en Eddie leiden een goed leven in Amsterdam oud-Zuid. Ze hebben twee kinderen. De rijkdom komt van een bloeiende drugshandel, geleid door Eddie. Een brute politie-inval schudt de boel wakker en dan besluit Sylvia de boel te willen ontvluchten. Maar Eddie zal dat niet toestaan, want ze weet veel te veel.

Riphagen (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Pieter Kuijpers | Cast: Jeroen van Koningsbrugge, Lisa Zweerman, Anna Raadsveld, Huub Smit
De beruchte Amsterdamse crimineel Andries 'Al Capone' Riphagen collaboreerde tijdens de Tweede Wereldoorlog met de Duitsers. Riphagen werd onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers en waande zich hierbij onaantastbaar. Maar toen hij een belangrijke verzetsgroep verraadde, opende de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd de jacht op hem.

The Resistance Banker (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joram Lürsen | Cast: Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma, Fockeline Ouwerkerk
Walraven van Hal wist met de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis teintallen miljoenen guldens buit te maken, die gebruikt werden voor het verzet tegen de overheersing door de nazi's.

Publieke werken (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joram Lürsen | Cast: Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig, Rifka Lodeizen, Zeb Troostwijk
1888. Vioolbouwer Vedder moet zijn huisje verlaten voor het geplande Victoria Hotel, dat tegenover het net opgeleverde station van Amsterdam moet komen te liggen. Kan hij een uitweg vinden? Samen met neef Anijs zoekt hij een uitweg.

Penoza: The Final Chapter (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Diederik Van Rooijen | Cast: Raymond Thiry, Greg Lawson, Monic Hendrickx, Tygo Gernandt
In Penoza: The Final Chapter zit drugskoningin Carmen van Walraven ondergedoken in Canada. Ze weet zich echter niet schuil te houden en wordt uitgeleverd aan Nederland. Eenmaal in haar vaderland start haar oude leventje opnieuw. Haar kinderen zijn geschokt dat ze nog leeft en bepaalde mensen hebben nog een rekening met Carmen openstaan. Ze zal definitief moeten afrekenen met haar verleden om haar familie te redden.

NieuwsFilm

meest populair