Oscars onder vuur voor verbod op digitale speeches

Oscars onder vuur voor verbod op digitale speeches

De genomineerden moeten aanwezig zijn.

Volgende maand vinden de Oscar-uitreikingen plaats. Steven Soderbergh en andere producenten van de 93e Oscars zijn nu echter onder vuur komen te liggen nadat ze lieten weten dat overwinningsspeeches via Zoom niet toegelaten zijn.

In andere woorden, de winnaars moeten fysiek op de uitreiking in Los Angeles op 25 april aanwezig zijn en dat levert voor sommige genomineerden logistieke problemen op. Zo bevinden sommigen zich in landen die momenteel in een vorm van lockdown zijn of waar een reisverbod geldt.

Quarantaine
Daar komt nog eens bovenop dat de genomineerde filmtalenten die wel kunnen komen normaal gesproken een verplichte quarantaine van tien dagen bij aankomst moeten doen in Los Angeles. Daardoor zouden de hotelkosten gigantisch hoog oplopen.

Bovendien zouden de producties van de aanwezige genomineerden ook nog eens wekenlang stilgelegd moeten worden, aangezien ze opnieuw in quarantaine moeten wanneer ze terugkeren in het land waar de opnames plaats vinden.

Onzeker
Emerald Fennell maakt met haar film Promising Young Woman maar liefst kans op vijf Oscars, waaronder die voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Originele Scenario. Op dit moment bevindt de regisseuse zich in Londen. Ze hoopt de ceremonie te kunnen bijwonen maar is verre van zeker.

''Ik ben er maar wat graag bij, maar het zal afhangen van verschillende regels. Als ik naar de Verenigde Staten mag reizen, ben ik zeker van de partij. Ik ben een echter bang dat er bepaalde regels zullen gelden die het voor mij onmogelijk maken...''

Andere regisseur
Druk-regisseur Thomas Vinterberg, die het tegen Fennell opneemt in de categorie Beste Regisseur, wil de Oscaruitreiking bijwonen, maar is of niet zeker of hij vanuit Denemarken zal kunnen afzakken: ''Ik ben benieuwd hoe de ceremonie er zal uitzien en hoeveel genomineerden er aanwezig zullen zijn. Als het legaal kan verlopen, ben ik present''.

NieuwsFilm

meest populair