"The Parliament" is het brein achter de films en series van Marvel Studios

"The Parliament" is het brein achter de films en series van Marvel Studios

Marvel Studios heeft een machinale aanpak voor de franchise.

Het Marvel Cinematic Universe is een ongekend succes. Waar stripuitgever Marvel Comics vele jaren tegen bankroet aankeek, heeft Marvel Studios het merk nagenoeg onsterfelijk gemaakt. En nu is er iets meer bekend over de aanpak achter het succes.

In gesprek met The Falcon and The Winter Soldier-schrijver Derek Kolstad kwam Collider er achter dat Marvel Studios werkt met "The Parliament". Volgens de schrijver kreeg hij vooraf "vijftien pagina's met notities" van die groep binnen Marvel Studios.

The Parliament bepaalt verhaallijn
"Het zijn waarschijnlijk 12 tot 15 mensen, en al hun aantekeningen worden verzameld. Het leuke van hun aantekeningen is dat er niets in die aantekeningen is dat tegenstrijdig is," zei Kolstad. "Ze ontmoeten elkaar aan het begin van de dag en aan het einde van de dag."

"Iedereen in die kamer is al een fan," vult Kolstad aan. "Je kunt in die kamer zeggen: 'Zou het niet cool zijn als...' En dan is er een kleine kans dat het gebeurt. En in The Falcon and the Winter Solider gebeurt dat een paar keer. En daar hou ik van."

Wie die 12 tot 15 mensen zijn is niet bekend, maar de kans is klein dat Marvel Studios-baas Kevin Feige niet aan het hoofd van de tafel zit. Feige wordt gezien als dé persoon achter het succes van de franchise.

NieuwsFilm

meest populair