Waarom het multiversum van Marvel Studios nog wel eens anders zou kunnen zijn dan je verwacht

Waarom het multiversum van Marvel Studios nog wel eens anders zou kunnen zijn dan je verwacht

Marvel Studios weet sowieso wel meer te verrassen.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness richt zich - de titel zegt het al - op het multiversum. Maar mogelijk zal het multiversum iets anders vorm krijgen dan je allicht op het eerste gezicht zou denken.

Actrice Elizabeth Olsen vertelde al dat ze niet eens wist wat het was tot ze begon met de opnames van deze tweede Doctor Strange-film. "Ik begreep het grotere plan niet tot ik begon met werken aan 'Multiverse', of hoe de film ook heet," aldus de actrice.

Meer dan alternatieve tijdlijnen
Over het algemeen wordt aangenomen dat het multiversum in het Marvel Cinematic Universe 'gewoon' neerkomt op een rits alternatieve tijdlijnen. Die zouden dan doen denken aan de tijdlijnen die we in Avengers: Endgame zagen ontstaan.

Maar regisseur Scott Derrickson wees in een tweet op de inspiratiebron voor het multiversum in Marvel: Doctor Strange: Sorcerer Supreme #21.

Daarin bevindt de Aarde zich als het ware in het middelpunt van een oneindige zee aan mogelijkheden. Alternatieve tijdlijnen bevinden zich direct naast het centrum, maar verderop zie je andere dimensies zoals Asgard van Odin en de Hel van mephisto.

Al opgezet?
Interessant is dat zoiets al opgezet lijkt te zijn met Doctor Strange. In die film stuurt de Ancient One Doctor Strange op een soort 'reis' door het multiversum. We zien het Mirrorverse, de Quantum Realm en de Dark Dimension. En aan het einde van die film nam Strange het op tegen Dormammu in het hart van de Dark Dimension.

Hoe dan ook lijkt het erop dat we alternatieve dimensies zullen zien. Zo debuteert het personage America Chavez, die in de comics uit een alternatieve tijdlijn afkomstig is. Ook interessant is de mogelijke link met de serie WandaVision.

Daarin blijkt dat de krachten van Scarlet Witch ook wel Chaos Magic heten. In de comics krijgt ze die van een extradimensionele entiteit genaamd Chthon. De serie introduceerde ook al het Darkhold, een verboden boek van duistere magie dat ook aan hem verbonden is en zorgt voor het 'doorlekken' van andere dimensies in de onze. Zou dit dan de opzet zijn?

NieuwsFilm

meest populair