Pijnlijk voor Netflix: Disney gaat de grootste worden in streamingland

Pijnlijk voor Netflix: Disney gaat de grootste worden in streamingland

Amazon Prime Video maakt even geen kans lijkt het.

Disney+ lanceerde in november 2019. In slechts zestien maanden tijd wist de streamingdienst al de mijlpaal van 100 miljoen abonnees te bereiken. Een prestatie waar dé grote concurrent, Netflix, 10 jaar voor nodig had.

Analisten denken nu dat Disney de strijd uiteindelijk gaat winnen. Aangezien Disney steeds meer diensten heeft, waaronder Disney+, ESPN+ en Hulu, denken analisten dat het bedrijf in 2024 zou kunnen winnen.

260 miljoen abonnees
Disney hoopt in 2024 maar liefst 260 miljoen abonnees te hebben voor zijn drie streamingdiensten bij elkaar. Dat hoopt het mede te bereiken door fors meer geld uit te geven aan originele content: 15 miljard dollar om precies te zijn.

Vorige maand bleek nog dat Netflix zo'n 203,7 miljoen abonnees had wereldwijd. Daar had het vier jaar voor nodig, nadat het in 2017 de grens van de 100 miljoen abonnees bereikte. Verder wordt gedacht dat Amazon Prime Video zo'n 147 miljoen abonnees heeft wereldwijd.

Analisten denken dat Disney+ nog wel even te gaan heeft voordat het groter wordt dan Netflix. Verwacht wordt dat Disney+ in 2024 in elk geval groter is dan Amazon Prime Video. In 2025 denkt hij dat Netlfix 286 miljoen abonnees heeft, en Disney+ 247 miljoen. Maar gooi je daar ook de andere Disney-producten bij, zit het snel anders.

Disney zou in 2023 al 266 miljoen abonnees kunnen hebben, waar Netflix er volgens de voorspellingen dan 269 miljoen heeft. Een jaar later heeft Netflix en volgens de analisten 279 miljoen en Disney (dus als je ESPN en Hulu ook meetelt) al 295 miljoen.

NieuwsFilm

meest populair