Zo houdt Marvel Studios zijn filmuniversum bij elkaar

Zo houdt Marvel Studios zijn filmuniversum bij elkaar

Heel veel overleg tussen alle producenten.

Producent Mary Livanos zit mede achter WandaVision. Hij vertelde tijdens een interview hoe Marvel Studios haar projecten onderling verbonden weet te houden.

Het blijft natuurlijk een behoorlijk knappe prestatie om een wereld te bouwen vol geheim agenten, supersoldaten, buitenaardse wezens en tovenaars, en die tegelijk voelen alsof ze bij elkaar horen en in dezelfde wereld leven.

Nauw samenwerken
Livanos, vertelde dat die onderlinge verbondenheid voortkomt uit de manier van samenwerken waar Marvel Studios voor kiest.

"Als producenten hebben we veel contact, en hebben we vaak over wat we doen. Een van mijn favoriete dingen om te doen binnen dit werk, is bijvoorbeeld Richie Palmer, de producent van Doctor Strange 2, opbellen en brainstormen en elkaar bijpraten. Zo zorg ik ervoor dat alles wat wij doen, hen ook kan helpen," aldus Livanos. "Er is dus vooral heel veel communicatie, vooral nu we het universum weer fors uitbreiden. Dat is echt cruciaal."

Tot nu toe heeft het in elk geval duidelijk gewerkt. Maar dat komt volgens Livanos juist ook omdat Marvel Studios iedereen zich volledig laat "committeren aan het best mogelijke verhaal en de personages."

NieuwsFilm

meest populair