Kan je niet meer je Netflix-account delen binnenkort?

Kan je niet meer je Netflix-account delen binnenkort?

Een groot deel van de Netflix-kijkers betaalt geen cent.

Verleden jaar werd duidelijk dat zo'n dertig procent van de Netflix-kijkers geen cent voor het abonnement betaalt aan Netflix. Ze kijken namelijk via het account van hun ouders of juist kinderen, of buren of vrienden.

Nu lijkt Netflix daarin verandering in aan te gaan brengen. Via Twitter is er een foto verschenen met daarop een boodschap van Netflix aan iemand die hoogstwaarschijnlijk een account deelt met iemand anders.

Netflix achter accountsharing aan?
"Start vandaag gratis je eigen Netflix," luidt de boodschap en vervolgens wordt er aangegeven dat als de kijker niet bij de eigenaar van het account woont, dat hij of zij dan kan starten met een proefaccount. Er bestaat wel de mogelijkheid om een code op te vragen op het account te verifiëren.

De boodschap zou enkel opduiken op de Netflix app op tv's. "Deze test is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen die Netflix-accounts gebruiken hiertoe gemachtigd zijn," zegt een woordvoerder van Netflix tegen The Streamable. Het zou nog niet direct een weerwoord zijn op accountsharing. Maar de oplettende lezer weet beter.



NieuwsFilm

meest populair