Marvel-baas Kevin Feige over de nieuwe Captain America

Marvel-baas Kevin Feige over de nieuwe Captain America

Hoe de grote baas over de andere grote baas denkt.

Aan het einde van Avengers: Endgame namen we afscheid van Steve Rogers a.k.a. Captain America. De rol van Chris Evans lijkt zo goed als zeker uitgespeeld in het Marvel Cinematic Universe, al lijkt een cameo of kleinere rol in de toekomst niet uitgesloten.

Maar hoe denkt de grote baas van Marvel Studios eigenlijk over de situatie dat hij afscheid heeft genomen van de belangrijke Avenger en het schild nu bij Anthony Mackie's Sam Wilson ligt? Zeker nu we binnenkort de serie The Falcon and the Winter Soldier te zien krijgen.

"Op de dag dat we het besloten, waren we in de vergaderruimte in Atlanta om het verhaal goed te krijgen," zei Feige in gesprek met Variety. "Het schild is in het verleden naar een aantal mensen in de stripboeken gegaan, maar vier jaar geleden gaf de ingezette verhaallijn met Sam Wilson en Steve Rogers de doorslag dat het goed voelde om het schild aan Sam te overhandigen."

Aangrijpende scène
"Toen we de scène opnamen, was alles verrassend aangrijpend en emotioneel op die dag. We hadden Tony Starks begrafenis gedaan, of zijn 'bruiloft', wat onze codenaam ervoor was," voegde Feige toe.

"Eigenlijk waren het Mackie en Sebastian die het moment pauze bedachten in de scène bij de bank aan het einde van Endgame. Ze lopen samen naar Steve Rogers. Zoals het was geschreven, en alleen Sam zou de oudere man op een bank zien zitten," vervolgt Feige.

"Ze kwamen zelf met het idee dat ze samen wandelen en dan stapt alleen Sam naar voren. Zelfs het idee dat hij het schild vasthoudt en zegt 'het voelt alsof het van iemand anders is.' kwam van hen."

Vanaf 19 maart zie je The Falcon and the Winter Soldier op Disney+. In die serie zal definitief duidelijk worden welk personage dé Captain America in Phase 4 (en verder) wordt. Want wie weet gaat het schild uiteindelijk wel naar Sebastian Stans James "Bucky" Barnes / Winter Soldier. Hieronder een recente promo voor de Disney+ serie.



NieuwsFilm

meest populair