'Sons of Anarchy'-bedenker maakt Netflix-horror 'This Beast'

'Sons of Anarchy'-bedenker maakt Netflix-horror 'This Beast'

Kurt Sutter regisseert zijn eerste film.

Sons of Anarchy-bedenker Kurt Sutter is door Netflix ingehuurd als scenarist, producent én regisseur van This Beast, een horror-dramafilm. Het is de eerste film die Sutter regisseert. Jason Blum zal via Blumhouse produceren samen met Carla Hacken van Paper Pictures.

This Beast gaat over een 18e eeuws Engels dorp dat wordt aangevallen door een mysterieus monster. Tientallen onschuldige mensen worden afgeslacht in een gemeenschap vol religieuze fanatici. Een getalenteerde jager wordt ingehuurd om het beest te vangen, wat lijdt tot heel wat bloederige taferelen. Het idee is losjes gebaseerd op The Beast of Gévaudan, een waargebeurd verhaal over een mysterieus dat in 1760 een Frans dorp terroriseerde.

Alleskunner Sutter
Sutter hield zich in het verleden weliswaar vooral bezig met series (naast Sons werkte hij in verschillende capaciteiten mee aan o.a. The Shield, The Bastars Executioner en Mayans MC), maar is de filmwereld hem niet helemaal vreemd. Als scenarist was hij namelijk ook verantwoordelijk voor het script van boksdrama Southpaw.

Jason Blum is ondertussen zeer enthousiast over de samenwerking met Sutter:

"We zijn al lange tijd fan van Kurt en zijn ongekende manier van verhalen vertellen. We vinden het fantastisch dat Blumhouse zijn eerste film voor Netflix mag produceren."

NieuwsFilm

meest populair