Hoe 'WandaVision', 'Doctor Strange 2' en 'Blade' verbonden zijn

Hoe 'WandaVision', 'Doctor Strange 2' en 'Blade' verbonden zijn

Het lijkt erop dat er een connectie tussen die drie projecten is.

De serie WandaVision is na negen afleveringen alweer voorbij. Wanda Maximoff heeft nu een mysterieus mythisch boek in handen: het Darkhold. En mogelijk zet dat straks de komst van Mahershala Ali's Blade op.

Lees dit artikel alleen als je niet bang bent voor SPOILERS.

Het boek komt in de Marvel-comics helemaal uit de oeraarde. De Aarde was in de franchise ooit de plek van de Elder Gods, wezens die deels voor het goede en deels voor het kwade stonden. Allemaal hadden ze magische krachten. Een daarvan was Chthon, de eerste meester van de duistere magie, die Chaos Magic leerde gebruiken. Hij werd verbannen naar een andere dimensie, maar zijn duistere cadeau aan de mensheid bleef achter.

Het Darkhold
Dat duistere cadeau (als we het zo kunnen noemen) was een reeks rollen perkament, die uiteindelijk gebundeld werden tot een boek: het Darkhold. Volgelingen van Chthon probeerden in de comics het boek te gebruiken om hun kwaadaardige meester terug te brengen.

In de comics is het boek de bron van bovennatuurlijke, kwaadaardige entiteiten. Zo brachten ze vampiers en weerwolven naar de Aarde. Nu verkeert het boek ineens in het MCU, en zou het zomaar kunnen dat het verantwoordelijk zal zijn voor de komst van vampiers naar deze wereld.

Blade en Doctor Strange
Dat verhaal komt mede voort uit suggesties van Marvel-baas Kevin Feige, die vertelde dat er een directe koppeling zou zijn tussen Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Blade.

"We hebben jarenlang gezocht naar een nieuwe manier om Blade te introduceren," aldus Feige. "We houden van dat personage en van die wereld. Met Doctor Strange en allerlei bovennatuurlijke elementen in het MCU, kunnen we dat eindelijk ook echt gaan bekijken."

Daarmee zou het zomaar kunnen dat Blade dus echt voortkomt uit het Darkhold en WandaVision.

NieuwsFilm

meest populair