Zack Snyder ontvangt als eerste nieuwe award: "Visionaire filmmaker met ongekend hart"

Zack Snyder ontvangt als eerste nieuwe award: "Visionaire filmmaker met ongekend hart"

Filmcritici belonen de 'Justice League'-regisseur voor zijn inzet voor suïcidepreventie.

Zack Snyder ontvangt vrijdag de eerste Valiant Award ooit van de Hollywood Critics Association. Dat heeft de organisatie deze week bekendgemaakt.

"Als iemand die al sinds Dawn of the Dead fan van Snyder is, doet het mij een enorme deugd dat we zijn visionaire manier van filmmaken en kracht om obstakels te overwinnen nu officieel erkennen", zegt Scott Menzel.

Snyder wordt in het bijzonder geëerd voor de manier waarop hij en zijn vrouw Deborah, tevens een van de producenten van Justice League, om zijn gegaan met de dood van hun dochter Autumn.

Autumn beroofde zichzelf in maart 2017 van het leven op slechts twintig jarige leeftijd. Een enorm verdrietige en traumatische gebeurtenis in het leven van de Snyders.

"Als iemand wiens leven beïnvloed is door suïcide, was ik extreem geraakt door de manier waarop Zack en Deborah hun ongekende pijn hebben weten te gebruiken om iets waardevols te doen voor de gemeenschap. Met hun acties hebben zij ontelbaar veel individuen en families geholpen", aldus Ashley Menzel.

Snyder haalde vorig jaar december samen met zijn fans ruim een half miljoen dollar op voor de American Foundation of Suicide Prevention. De HCA zal speciale merchandise opkopen en verloten onder kijkers van de online awardshow om extra geld op te halen voor de organisatie.

Vanwege dood van hun dochter besloten de Snyders om hun werk voor Justice League neer te leggen.

De (superhelden)films van Snyder roepen vaak gemengde reacties op. Toch heeft hij de afgelopen jaren een enorme fanbase weten te verzamelen die niet alleen de release van de #SnyderCut mede mogelijk heeft gemaakt, maar zich dus ook inzet om geld in te zamelen voor belangrijke goede doelen uit respect voor de filmmaker.

Zack Snyder's Justice League verschijnt op 18 maart.

NieuwsFilm

meest populair