Heeft het MCU nu de opvolgers van de Infinity Stones gevonden?

Heeft het MCU nu de opvolgers van de Infinity Stones gevonden?

De Nexus Beings vormen mogelijk de volgende megakrachtige wapens.

Het lijkt erop dat het Marvel Cinematic Universe een vervanger heeft gevonden voor de Infinity Stones. Althans, het vermoeden is dat er een nieuwe belichaming van universele krachten gevonden is in de vorm van bepaalde mensen: Nexus Beings.

We leggen in dit artikel uit wat dat precies zien en waarom ze een mogelijke rol hebben. Let op: Dit artikel bevat SPOILERS voor de serie WandaVision.

Wat zijn Nexus Beings?
We kennen intussen allemaal wel de Infinity Stones. Elk daarvan vertegenwoordigt een belangrijk aspect van het universum. Zoiets geldt ook voor de Nexus Beings, maar dan op vlakken als toverij, necromantie en geomantie.

De entiteiten zijn zelfbewuste wezens die vaak enorm krachtig zijn. Ze kunnen hun krachten gebruiken om het multiversum te beschermen, maar ook om het te beschadigen. Allemaal zijn ze verbonden aan de Nexus of All Realities, een punt waar alle realiteiten samenkomen.

De plek waar de Nexus zich opent is natuurlijk erg belangrijk in het MCU. In de serie WandaVision zou het zomaar kunnen dat het plaatsje Westview hier het centrum van gaat vormen. Door haar trauma's barstte de magie binnen Wanda als het ware uit zijn voegen, waardoor de grenzen van het multiversum mogelijk vervaagd zijn.

Wie zijn het?
In de comics zijn Nexus Beings onder meer Kang the Conquerer en Franklin Richards, maar ook Jean Grey, Merlijn en Wanda Maximoff en Vision. Wanda zou zomaar eens ons eerste Nexus Being in het MCU kunnen zijn.

Vreemd is dat niet, want ze is verbonden aan de Mind Stone (vernietigde hem zelfs ooit) en enorm krachtig gebleken. Wellicht zou ze de Nexus Being van necromantie kunnen zijn, aangezien ze in de serie Vision terug heeft gebracht.

Dat het MCU de komende tijd ook andere personages introduceert die in de comics al eens aangemerkt zijn als Nexus Being, wijst erop dat er mogelijk inderdaad iets te gebeuren staat.

NieuwsFilm

meest populair