Disney+ lijkt Netflix nooit te kunnen verslaan ondanks meer abonnees in 2026

Disney+ lijkt Netflix nooit te kunnen verslaan ondanks meer abonnees in 2026

Met bijna 100 miljoen abonnees doet Disney+ het overigens al heel goed.

Begin januari Disney+ had zo'n 95 miljoen abonnees en dat zijn er flink wat. Toch heeft het duurdere Netflix wereldwijd nog altijd meer abonnees. Analisten verwachten dat Disney+ uiteindelijk wel meer klanten zal hebben dat de huidige marktleider.

Netflix heeft op dit moment ruim 200 miljoen betalende leden en komende jaren zal dat aantal toe blijven nemen. Volgens Digital TV Research zal Disney+ in 2026 op zo'n 294 miljoen abonnees staan, tegenover de dan circa 286 miljoen van Netflix.

"Disney + zal echter maar in één land meer abonnees hebben dan Netflix, en dat is in India met 98 miljoen Disney+/Hotstar-abonnees tegenover 13 miljoen voor Netflix," benadrukte het rapport.

Inkomsten beperkt voor Disney+
Ook meldt Digital TV Research dat Disney+ voor 2026 zijn diensten heeft uitgerold in dertien grote Aziatische landen, inclusief India. Daar zou Disney+ uitkomen op zo'n 108 miljoen abonnees.

Financieel gezien levert dit echter niet de hoofdprijs op, aangezien de kosten van Hotstar slechts een derde zijn van de kosten van Disney+ in de States.

Dit zou erin resulteren dat Disney+ in 2026 een omzet haalt van $20,76 miljard tegenover maar liefst $39,52 miljard van Netflix. Netflix blijft dus heer en meester in streamingland, mocht de voorspelling van Digital TV Research kloppen.

NieuwsFilm

meest populair