Waarom Superman een zwart pak in 'Justice League' heeft

Waarom Superman een zwart pak in 'Justice League' heeft

En wat is het verschil met dat originele pak?

Gisteren verscheen de eerste echte trailer voor Zack Snyder's Justice League en daarin zagen we enkele flitsen van Superman (Henry Cavill) in zijn zwarte pak.

Maar waarom draagt hij een zwart pak en wat is het verschil met het blauwe pak van de Man van Staal? In gesprek met I Minuteman ging Zack Snyder in op het zwarte pak dat dateert uit 1990, toen het te zien was in de comic-verhaallijn "The Reign of the Supermen".

Zwart vs. blauw pak
Het zwarte pak heeft Superman aan nadat hij herrijst na zijn "dood" in Batman v Superman: Dawn of Justice waarin hij wordt gespiesd door Doomsday. In de bioscoopversie van Justice League uit 2017 werd dit plan geschrapt en is hij te zien in het blauwe pak.

Snyder legde uit dat in het moderne Krypton - te zien in Man of Steel - iedereen zwarte pakken droeg. "Dus het is in zekere zin verbonden met de oude wereld. Ik denk dat het een meer directe relatie heeft met zijn familie. In veel opzichten vertegenwoordigt het blauwe pak voor mij zijn plek op aarde," aldus Snyder.

"Het blauwe pak is zijn pak van het held op aarde zijn, het pak van zijn lot, terwijl het zwarte pak op veel manieren persoonlijker is, meer over zijn familie. Het ene is naar buiten, en het andere is naar binnen," zei Snyder. "Het was altijd mijn bedoeling om het in de reeks [initieel aangekondigde] films beter uit te werken, maar ik denk dat je er nu een goede indruk van krijgt."



NieuwsFilm

meest populair