Ook Netflix en HBO maken film over GameStop-strijd tussen Reddit en Wall Street

Ook Netflix en HBO maken film over GameStop-strijd tussen Reddit en Wall Street

Inmiddels werken al vier grote producenten aan een film over deze gebeurtenissen.

Hollywoodproducenten springen massaal in op de hype rondom de GameStop-koers. Inmiddels heeft HBO zich als vierde producent gemeld van een film over de veelbesproken strijd tussen Reddit-gebruikers en de grote Amerikaanse beleggingsfondsen. Dat weet The Hollywood Reporter te melden.

HBO slaat de handen in een met de bekende producent Jason Blum (vooral bekend van horrorfranchises als The Purge en Insidious) en financieel journalist Andrew Ross Sorkin (eerder betrokken bij de serie Billions) om een film te maken over de GameStop-saga. Er zou nog geen schrijver gevonden zijn om het scenario te schrijven.

Enige haast lijkt daar wel bij geboden, want HBO is inmiddels dus al de vierde producent die een film over deze gebeurtenissen heeft aangekondigd.

Netflix maakte eerder bekend een film te produceren met Oscarwinnaar Mark Boal (Zero Dark Thirty) als schrijver van het script en tieneridool Noah Centineo (To All the Boys I've Loved Before) in de hoofdrol.

MGM heeft de rechten gekocht van een nog te schrijven boek van Ben Mezrich (wiens boek over Facebook eerder de basis vormde voor The Social Network).

En Brett Ratners RatPac Entertainment tikte onlangs meer dan een miljoen dollar af voor de rechten op het levensverhaal van Jaime Rogozinski, de oprichter van WallStreetBets, de subreddit waar dit allemaal is begonnen.

NieuwsFilm

meest populair