Nominaties Gouden Uien bekend

Vrijdag vinden de jaarlijkse uitreikingen van de Gouden Kalveren plaats, en sinds vorig jaar worden die een dag eerder voorafgegaan door de uitreikingen van de Gouden Uien voor de slechtste Nederlandse filmprestaties van het afgelopen jaar jaar.

Het Woeden der Gehele Wereld is daarbij de grote kanshebber, de film ontving zeven nominaties in vijf categorieën: twee keer voor slechtste regie (Guido Pieters en Rob Houwer), twee keer slechtste actrice (Esther Waij en Anna Speller), slechtste film, slechtste acteur (Cees Geel) en meest nodeloze seksscène: als actrice Esther Waij een jongen van achttien verkracht onder het uitroepen van de zin "draai aan mijn tepels alsof je een dop van een fles schroeft".

Meer nominaties voor Slechtste Film gingen naar Doodeind en Sportman van de Eeuw. Die laatste is ook voorgedragen voor de prijs voor slechtste regie. Paul Verhoevens Zwartboek ontving overigens twee nominaties: voor slechtste acteur (Johnny de Mol) en voor meest nodeloze seksscène. Deze nominatie betreft de scène waarin actrice Carice van Houten opzichtig haar schaamhaar blondeert.

De prijzen worden donderdag uitgereikt in Club Monza in Utrecht. Toegang is helemaal gratis.



NieuwsFilm

meest populair