'Star Wars'-schrijver maakte van Rey een robot

'Star Wars'-schrijver maakte van Rey een robot

Huh? Rey is toch helemaal geen robot!

Alan Dean Foster, die een aantal Star Wars-boeken schreef en op dit moment in een conflict verwikkeld is met Disney over de uitbetaling van royalty's voor die boeken, onthulde een paar dagen geleden dat hij Star Wars: The Last Jedi helemaal flut vond. Hij schreef daarom helemaal gefrustreerd een eigen versie van The Rise of Skywalker.

Vandaag onthult Foster in een interview ook een detail voor die film. In zijn versie had Rey "een ziekte die niet genezen kon worden, tenzij ze delen van haar brein zouden vervangen. Dat werd gedaan met elektronica, waardoor ze uiteindelijk zoals ze dat in Star Wars zeggen, deels robot werd."

Deels robot
De robot-Rey "kreeg daardoor het vermogen om uiterst snel dingen te leren. Dat vergrootte ook haar reeds bestaande Force-krachten en het was om die reden dat ze tegen het einde van Episode 8 ertoe in staat was om met die rotsen te gooien."

Helaas voor Foster keek niemand bij Disney naar zijn versie van het scenario voor de negende film in de Skywalker-saga. "Waarschijnlijk omdat de film of het script al klaar waren, en de film zich al in productie bevond."

De film kwam in december 2019 uit in de bioscoop en stelde heel wat fans teleur. Of Foster ook een tiende film schreef om die frustraties van zich af te schrijven, weten we niet.

NieuwsFilm

meest populair