'Spider-Man'-films nemen in toekomst hele duistere wending

'Spider-Man'-films nemen in toekomst hele duistere wending

En ze worden ook nog eens gewelddadiger dan eerst.

Het Marvel Cinematic Universe heeft zijn Peter Parker tot nu toe vooral gekenmerkt door enthousiasme, optimisme en een jeugdige inslag. Hoe groot de gevaren ook waren, Tom Holland wist zijn personage telkens weer enorm optimistisch te maken.

Tot nu toe waren de films rond Spider-Man relatief kleinschalig, verbonden aan Tony Stark en technologie van de inmiddels overleden held. De derde solofilm rond Spider-Man gooit het over een andere boeg. Dan gaan alle remmen los.

Duisterdere films
Mikey Sutton stelt nu dat er een einde gaat komen aan het optimisme. Nu Spider-Man in een tweede trilogie naar de universiteit zou gaan, zal de tweede trilogie meer gekenmerkt worden door tragedie.

"Het focust op de universiteitsjaren van Peter Parker, en hij zal elke film meer tragedies moeten verwerken, en het op moeten nemen tegen steeds sterkere, duistere schurken," aldus Sutton.

Hij stelt onder meer dat Ned Leeds uiteindelijk de Hobgoblin zal worden. Ook zou Betty Brant om het leven komen, het vriendinnetje van Ned. Dat zou dan weer tot ruzie tussen Ned en Peter leiden, waarbij eerstgenoemde zijn vroegere beste vriend de schuld van haar dood geeft.

Ook stelt Sutton dat Venom, Kingpin en Man-Wolf schurken worden in de franchise, allemaal verbonden aan J. Jonah Jameson. Of het klopt valt nog te bezien, maar het is een interessant gerucht.

NieuwsFilm

meest populair