Daniel Kaluuya reageert op kritiek i.v.m. casting in 'Judas and the Black Messiah'

Daniel Kaluuya reageert op kritiek i.v.m. casting in 'Judas and the Black Messiah'

Een Brit die een Amerikaan speelt kan blijkbaar niet.

Ondanks het feit dat de trailer van Shaka King's film Judas and the Black Messiah sterk werd onthaald, kwam hier ook kritiek op. Zo kwam de Britse hoofdrolspeler Daniel Kaluuya (o.a. bekend van Get Out) onder vuur te liggen omdat hij de Amerikaanse activist Fred Hampton vertolkt. Hij bijt nu van zich af.

Kaluuya speelt Hampton, de leider van de Black Panther Party eind jaren zestig. Amerikaanse acteurs Jaden Smith and O'Shea Jackson Jr. maakten ook kans op de rol, maar deze ging uiteindelijk toch naar Kaluuya. Sommigen zijn echter van mening dat deze rol naar een Amerikaan had moeten gaan, maar daar is Kaluuya het niet mee eens.

''Het is belangrijk dat zwarte mensen overal ter wereld één front vormen. Daarmee wil ik de gevoelens en het leed van Afro-Amerikanen niet minimaliseren. Het draait dan ook niet rond mij, maar rond Fred Hampton''.

Warner Bros.
Judas and the Black Messiah is ook een film van Warner Bros en zal dus ook te maken krijgen me de nieuwe strategie van de studio. De film wordt dan ook in de Verenigde Staten tegelijkertijd uitgebracht in de bioscoop en op HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair