Deze films tippen we je voor december 2021

Deze films tippen we je voor december 2021

Check hier het lijstje!

December 2021 is een filmmaand met behoorlijk grote releases. Wat te denken van een nieuwe Matrix-film, twee decennia na de originele trilogie? Of een nieuwe Spielberg-film? Of de volgende Spider-Man film en de nieuwe Sherlock Holmes?!

Disclaimer: de releasedata zijn allemaal onder voorbehoud. Door het coronavirus kan het komen dat releases weer uitgesteld worden.

West Side Story (9 december)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Spielberg | Cast: Ansel Elgort, Ansel Elgort, Ariana DeBose, David Alvarez
Een verfilming van de musical uit 1957. West Side Story verkent de verboden liefde en rivaliteit tussen de Jets en de Sharks, twee bendes van tieners van verschillende etnische achtergronden. Met hoofdrollen voor onder meer Ansel Elgort en Rachel Zegler.
Waarom je 'm moet zien: Een Spielberg-film doet altijd de wenkbrauwen rijzen: is het wat? We gaan het beleven.

Untitled Spider-Man Sequel (16 december)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jon Watts | Cast: Tom Holland, Marisa Tomei, Zendaya, Benedict Cumberbatch
In december 2021 draait deze derde Spider-Man film van Tom Holland in de bioscoop. Hij staat nu naar het schijnt met twee voeten in verschillende werelden: Het Marvel Cinematic Universe en het Spider-Verse van Sony Pictures. Dat laatste is de reden waarom we hem toch maar in dit overzicht zetten. In de film krijgt Spider-Man te maken met beschuldigingen van moord, de onthulling van zijn geheime identiteit en de bizarre Electro die mogelijk uit een andere dimensie komt. Gelukkig is er nog Dr. Stephen Strange om hem bij te staan.
Waarom je 'm moet zien: Deze film brengt ons niet alleen de Peter Parker van Tom Holland, maar ook van Andrew Garfield en meer. Dat moeten we wel zien!

The Matrix 4 (22 december)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lana Wachowski | Cast: Keanu Reeves, Jonathan Groff, Carrie-Anne Moss, Priyanka Chopra
2021 is het jaar waarin de The Matrix-franchise terugkeert. Er is nog vrijwel niets bekend over deze nieuwe film in de franchise, maar we weten wel al dat Neo en Trinity terugkeren. Ook keren de Agents weer terug, wat voor heel wat vragen zorgt. Is er weer strijd tussen mens en machine? Of hebben ze ditmaal een gezamenlijke vijand om het tegen op te nemen?
Waarom je 'm moet zien: Keanu Reeves kruipt weer in de huid van Neo. Dat wordt dus heel interessant.

Sherlock Holmes 3 (23 december)
Regie: Dexter Fletcher | Cast: Rachel McAdams, Robert Downey Jr., Jude Law
Na vele jaren in een ontwikkelingshel verkeerd te hebben, schijnt december 2021 eindelijk het jaar te zijn waarop er een nieuwe Sherlock Holmes-film uitkomt. Weer eentje van Team Downey, die bedoeld is als lanceerpunt van de filmreeks tot een echte franchise. Wat de film brengt en op welk verhaal hij gebaseerd wordt is nog niet bekend.
Waarom je 'm moet zien: Robert Downey Jr. en Jude Law zijn terug. En de plannen zijn groter dan ooit.

NieuwsFilm

meest populair