Apple start filmverkoop

Toen Disney animatiestudio Pixar opkocht, waardoor Apple-baas en Pixar-oprichter Steve Jobs ineens één van de machtigste mannen bij Disney werd, was het niet moeilijk om te bedenken dat je te zijner tijd via de iTunes-software waarschijnlijk vele Disney- en Pixar-films zou kunnen kopen. Sinds vandaag is dat inderdaad het geval: de iTunes winkel bevat momenteel 75 films van Disney, Pixar, Touchstone en Miramax.

Het is de bedoeling dat films in iTunes te koop zijn vanaf het moment dat ze op DVD verschijnen, waarbij nieuwe films in de eerste week 12,99 dollar kosten. Na die week wordt het normale bedrag gevraagd: 14,99 dollar. Oude films gaan voor 9,99 dollar over de digitale toonbank. De standaard resolutie van video via iTunes (320x240) is voor deze plannen opgewaardeerd naar 640x480.

Jobs kondigde tegelijkertijd ook de komst van iTV aan, waarmee Apple volgend jaar het gat wil opvullen tussen computer en televisie. Met het apparaat, dat zo'n 300 dollar moet kosten, kun je draadloos de videocontent uit de iTunes-winkel naar je tv doorsluizen.



NieuwsFilm

meest populair