Meer fantasy voor Peter Jackson

Regisseur Peter Jackson (The Lord of the Rings) gaat opnieuw een fantasy-reeks verfilmen. De Nieuw-Zeelander, momenteel als producer verbonden aan Halo en Dambusters, heeft daarvoor de driedelige Temeraire-reeks van Naomi Novik op het oog. De boeken, His Majesty's Dragon, Throne of Jade en Black Powder War, spelen zich af aan het begin van de negentiende eeuw ten tijde van Napoleon en de oorlog tussen Frankrijk en Engeland, met als toevoeging dat draken een belangrijk deel uitmaken van de legers. Hoofdpersoon is de Britse zeekapitein Will Laurence die op een ingenomen Frans schip een draken-ei vindt, een geschenk van China aan Napoleon. Wanneer daaruit een draak tevoorschijn komt, noemt hij deze Temeraire en voegt hij zich met het dier bij de luchtmacht.

"Temeraire is a terrific meld of two genres that I particularly love: fantasy and historical epic. I can't wait to see Napoleonic battles fought with a squadron of dragons. That's what I go to the movies for."

Jackson, die in 2007 eerst aan de slag gaat met de verfilming van Lovely Bones, weet nog niet of Termaire een trilogie zal worden.



NieuwsFilm

meest populair