Forse kritiek op Christopher Nolan na zijn boze reactie op Warner Bros.

Forse kritiek op Christopher Nolan na zijn boze reactie op Warner Bros.

Fans vinden het maar niets.

Niet iedereen is even blij met regisseur Christopher Nolan. Hij was behoorlijk kritisch op de beslissing van filmstudio Warner Bros. om al zijn zeventien films van 2021 ook digitaal op HBO Max uit te brengen.

Dat gebeurt zonder dat kijkers extra hoeven te betalen. Wat Nolan betreft maakt dat van HBO Max "de slechtste streamingdienst" die er is. "Sommige van de grootste filmmakers en meest belangrijke filmsterren gingen afgelopen nacht naar bed met het idee dat ze werkten voor de beste filmstudio, om wakker te worden en te ontdekken dat ze in werkelijkheid werken voor de slechtste streamingdienst."

Harde kritiek
Nolan uitte dus harde kritiek. Volgens hem had Warner Bros. alles in handen om goede films te blijven maken en het werk van filmmakers wereldwijd bij iedereen te kunnen presenteren.

"Ze begrijpen niet eens wat ze verliezen. Hun beslissing is economisch allesbehalve logisch en zelfs de meest casual investeerder op Wall Street kan het verschil zien tussen verstoring en disfunctionaliteit", aldus Nolan.

Maar er zijn ook heel wat fans allerminst blij met Nolan. Hij zou volgens hen Warner Bros. juist hiertoe gedwongen hebben door zoveel nadruk te leggen op de release van Tenet in de bioscoop. Dat bleek een flinke en kostbare strop voor de filmstudio, met mogelijk dit als een van de gevolgen.



NieuwsFilm

meest populair