Theron & Parker gaan ijs maken

Alan Parker is door Charlize Theron overtuigd om haar droomproject, The Ice at the Bottom of the World, te regisseren. De Brit, die sinds januari 2002 geen meter film meer heeft geschoten, is nu zelfs bezig met het afronden van het script. Actrice Charlize Theron, die twee jaar geleden nog een oscar won voor Monster, neemt de hoofdrol voor haar rekening en produceert de film. Zij is al meer dan tien jaar bezig om dit project van de grond te krijgen.

Theron benaderde Parker na het bestuderen van zijn werk, waaronder o.a. Midnight Express, Fame, Mississippi Burning, The Commitments en Evita. Zijn nu nieuwste film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Richard, die ook verantwoordelijk is voor het script.

The Ice at the Bottom of the World wordt een familie drama over een marinekapitein die terugkeert naar zijn thuisplaats. Daar komt hij erachter dat zijn dochter een aan heroïne verslaafde, alleenstaande moeder van een multiraciaal kind is geworden. De opnames staan gepland voor dit najaar. Als alles goed gaat komt de film ergens in december 2007 in de Amerikaanse bioscopen uit. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair