'James Gandolfini (Tony Soprano) dreigde Harvey Weinstein in elkaar te slaan'

'James Gandolfini (Tony Soprano) dreigde Harvey Weinstein in elkaar te slaan'

Je kan beter niet aan de stok krijgen met Tony Soprano...

Dat Harvey Weinstein een heuse tiran was is al een tijdje bekend. Zo wilde de wereldberoemde producent altijd zijn zin krijgen en dreigde hij meerdere malen carrières kapot te maken als er niet naar hem geluisterd werd. Weinstein kreeg het ook aan de stok met James Gandolfini, maar de acteur liet zich niet bepaald de kaas van het brood eten.

James Gandolfini overleed in 2013, maar ronde net voor zijn dood nog de film Killing Them Softly af, waarvoor The Weinstein Company als distributeur optrad. Soprano-acteurs Steve Schirripa en Michael Imperioli bezochten Gandolfini een dag op de set van de film en kwamen er toen achter dat Gandolfini door Weinstein onder druk werd gezet om een interview te geven in The Late Show with David Letterman.

Weigeren
Hier had de met een Golden Globe bekroonde Gandolfini echter maar weinig zin in. De acteur heeft namelijk nooit interesse gehad in talkshows, aangezien hij zichzelf niet interessant genoeg vond. Tijdens een recent interview lieten Schirripia en Imperioli weten dat dit Weinstein in het verkeerde keelgat schoot.

''Harvey Weinstein bleef hem maar bellen en Jim bleef maar weigeren'' begint Schirripia. ''Op een gegeven moment begon Weinstein echt f***ing gemeen te doen, iets wat Jim gigantisch kwaad maakte. Hij zei toen: ''Ik ga Harvey Weinstein echt f***ing afmaken als hij me nog een keer belt! Ik sla hem helemaal verrot! Voor het salaris dat ik krijg, ga ik echt geen interviews doen, dat zweer ik je!'' En dit gebeurde allemaal toen Harvey Weinstein nog aan de top stond in Hollywood''.

Niet de eerste
Gandolfini was echter niet de enige die door het lint ging. Zo dreigde Brad Pitt eveneens terug in 1995 Weinstein te vermoorden toen de acteur erachter kwam dat Weinstein zijn vriendin van destijds, actrice Gwyneth Paltrow, seksueel had geïntimideerd.

Ook stuurden Hayao Miyazaki's producers Weinstein een samurai-zwaard, om Weinstein te waarschuwen niet 'Princess Mononoke' in te korten. Weinstein zal nu wel niemand meer lastig vallen, aangezien hij 23 jaar gevangenisstraf zal moeten uitzitten voor verkrachting en aanranding.

NieuwsFilm

meest populair