Welke bioscoopfilms kan je allemaal nog wel in 2020 verwachten?

Welke bioscoopfilms kan je allemaal nog wel in 2020 verwachten?

Best veel nieuwe films... Maar het echte geweld komt eind 2020.

Het filmjaar 2020 heeft een flink klap gekregen. Vele films zijn uitgesteld tot in 2021 en de productie van heel veel grote blockbusters ligt nog stil. Maar hoe zit het met de Nederlandse filmkalender voor de rest van het jaar?

Eind juli: twee blockbusters

Duidelijk is dat we het aankomende weken moeten doen met heel wat kleinere nieuwe films en veel re-releases. Ondanks dat dit helemaal niet erg is, zullen veel mensen uitkijken naar de eerste grote bioscoopfilm. En dit wordt hoogstwaarschijnlijk Mulan op 23 juli. Een week later verschijnt gelukkig al het iets uitgestelde Tenet.



Augustus: flink uitgedund

Doordat films als Wonder Woman 1984 en The Hitman's Wife's Bodyguard zijn opgeschoven is de doorgaans al zwakker gevulde zomermaand augustus erg mager te noemen. The Secret Garden, Antebellum en The New Mutants lijken de grootste releases.



September: Echte herstart

De maand september lijkt wekelijks een grote film in huis te hebben. Zo start de maand met A Quiet Place Part II, moet een week later The Conjuring: The Devil Made Me Do It debuteren, daarna verschijnt The King's Man en de maand wordt afgerond met Candyman.



Oktober: mooie tussendoortjes

Oktober werd ook getroffen door uitstel. Zo zijn films als BIOS, Venom 2 en The Witches opgeschoven. Toch zijn er een aantal grote films te zien, met per week de grootste films: Wonder Woman 1984, Death on the Nile, Monster Hunter, Snake Eyes en Halloween Kills.



November: blockbustergeweld!

De maand november ziet er heel anders uit dan begin 2020. Zo trappen we af met Black Widow, verschijnt een week later No Time to Die en wordt er afgesloten met de Pixar-film Soul. Eigenlijk had tussendoor Godzilla vs Kong moeten verschijnen, maar deze is recent verplaatst naar 2021.



December: nog meer blockbusters!

Door het ontbreken van een Star Wars-film is het iets drukker in december met in ieder geval grote blockbusters als Free Guy, Dune, West Side Story en Top Gun: Maverick.



NieuwsFilm

meest populair