Gerucht: Amazon koopt grootste bioscoopketen ter wereld

Gerucht: Amazon koopt grootste bioscoopketen ter wereld

Speculaties over de mogelijke interesse van Amazon deed de aandelenkoers van AMC goed.

De coronacrisis heeft AMC, 's werelds grootste bioscoopketen, ontzettend hard getroffen. Volgens een nieuw gerucht, verspreid door de Britse tabloidkrant Daily Mail, zou Amazon nu overwegen om de noodlijdende cinemareus te kopen.

Komt bioscoopketen AMC in handen van Amazon? Bronnen melden aan Daily Mail dat er reeds meerdere gesprekken tussen de twee bedrijven hebben plaatsgevonden. Het is alleen onduidelijk of deze nog steeds gaande zijn of dat de techgigant inmiddels al heeft afgezien van een overname.

Interessante aankoop
AMC bezit onder meer de gelijknamige bioscopen in de Verenigde Staten en Odeon in het Verenigd Koninkrijk. De keten heeft wereldwijd zo'n tienduizend bioscoopschermen.

De aankoop van AMC zou zeker een interessante zet kunnen zijn voor Amazon. Amazon produceert zelf immers ook films en series via Amazon Studios en heeft met Prime Video ook al een streamingdienst in handen.

AMC weer in de plus
De geruchten leidden in ieder geval tot een heuse koersexplosie. De aandelen van AMC stegen maandag namelijk met ruim vijftig procent. De bioscoopexploitant wist daardoor in één trek ongeveer de helft van het eerdere verlies recht te trekken.

NieuwsFilm

meest populair