Om deze reden maakte George Lucas de 'Star Wars'-prequels

Om deze reden maakte George Lucas de 'Star Wars'-prequels

De terugkeer van George Lucas naar het Star Wars-universum had een reden.

Eind verleden jaar werd de derde en naar verluidt laatste trilogie in de Star Wars Skywalker Saga afgerond. Bedenker George Lucas was degene die in 1999 terugkeerde met de prequelfilms. Waarom besloot hij na vele jaren dan toch een nieuwe trilogie te maken.

De drie prequelfilms worden door velen gezien als de slechtste trilogie in de reeks, al denken er ook voldoende fans anders over na de recente films van Disney. Deze werden dus niet door Lucas gemaakt, aangezien hij alleen de eerste twee reeksen maakte in "a galaxy far far away".

Indiana Jones
In de Disney+ docu Disney Gallery: Star Wars: The Mandalorian legt Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy uit dat het werken aan de Indiana Jones-films met Steven Spielberg de reden was waarom Lucas weer terugkeerde naar Star Wars:


"Ik denk dat er iets tijdens Indy gebeurde. Hij stond bij die films niet op de werkvloer om deze te regisseren... Ze [producenten die ook regisseren] worden na een tijdje onrustig omdat ze niet op dat niveau bezig kunnen zijn - verhalen vertellen, films maken."

Met het regisseren van onder meer Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) kreeg hij weer meer controle over wat hij maakte. Dit had hij niet of minder bij de Indiana Jones-films.

NieuwsFilm

meest populair