'Avatar 2' mag bijna opnames hervatten in Nieuw-Zeeland

'Avatar 2' mag bijna opnames hervatten in Nieuw-Zeeland

Het gaat weer een stuk beter in het land.

Zes weken nadat ze zijn stilgelegd, worden de opnames van Avatar 2 hervat. Regisseur James Cameron mag weer verder in Nieuw-Zeeland en volgens de New Zealand Film Commission is het werk aan kleinere producties ook al hervat.

Daar gaf de dienst toestemming voor, nu het land langzaam weer open gaat. Nieuw-Zeeland blijft voorlopig op Alert Level 3 en overweegt om komende maandag af te schalen naar een lager niveau. Op dit moment kunnen films en series niet volledig opnemen, mede doordat direct fysiek contact tussen acteurs en bijvoorbeeld hun make-up artists niet mogelijk is.

Kleine producties
Op dit moment mogen er dus alleen kleinere producties hervat worden. Grootschalige producties zoals die van Avatar 2 waar heel wat mensen op de set lopen, mogen nog niet. Mocht Nieuw-Zeeland komende maandag afschalen, kan dat betekenen dat het wel mogelijk wordt om Avatar 2 weer op te nemen.

In de film zien we Jake Sully en Neytiri, die een gezin hebben opgebouwd sinds de gebeurtenissen in de eerste Avatar -film uit 2009. Dat lijkt allemaal vredig, tot de mensen terugkeren.

NieuwsFilm

meest populair