Bioscopen nemen deze maatregelen rond het coronavirus

Bioscopen nemen deze maatregelen rond het coronavirus

Vandaag hebben we een concrete invulling!

De Nederlandse bioscopensector reageert op de gisteren aangekondigde maatregelen. Gisteren heeft het kabinet bekendgemaakt dat de bioscoopsector per 1 juni geleidelijk open mag. Daarin zijn zekere regels die in acht genomen moeten worden.

In dit artikel nemen we per bioscoopketen die al iets heeft laten weten welke regels er in acht genomen moeten worden. Verder hebben we aandacht voor maatregelen van de NVBF, de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters.

Concrete maatregelen
Binnen bioscopen zullen specifieke maatregelen genomen worden ten aanzien van de 1,5 meter afstand die mensen in acht moeten nemen. Per voorstelling kunnen vanaf 1 juni maximaal 30 mensen een zaal in, maar met in achtneming van de 1,5 meter afstand. De in- en uitstroom van bezoekers moet in acht genomen worden en dat betekent dat je dus niet zomaar een zaal in kan. Daarnaast zit er straks minimaal 20 minuten tussen voorstellingen, om kruising van bezoekers te vermijden.

Er zal veel meer schoongemaakt worden. Meermaals per dag moeten balies en aanraakpunten (deurknoppen en prullenbakken) schoongemaakt worden. Medewerkers worden getraind om veilig kaartjes te kunnen scannen. Voor bezoekers geldt dat ze met maximaal 2 personen naar de bioscoop mogen komen. Kinderen mogen wel gezamenlijk in groter groepsverband naar een voorstelling.

Het is nog niet duidelijk hoe bezoekers geplaatst worden in zalen. Als je samen met bijvoorbeeld je partner naar de film gaat, mag je naast elkaar zitten. Maar je moet wel afstand houden van andere bezoekers. Dat zou kunnen betekenen dat je een plaats aangewezen krijgt, of dat je gevraagd wordt zelfstandig een plek te zoeken.

Hier kan je het volledige protocol lezen (Let op: je downloadt een PDF).

Pathé en Euroscoop
De Pathé laat weten dat er van 1 juni tot 1 juli maximaal 30 mensen per zaal worden toegelaten. Mensen die een film willen bezoeken moeten van te voren online een kaartje kopen. Dat kan dus niet op locatie. In de bioscopen moet je 1,5 meter afstand houden en er zijn diverse hygiënische maatregelen die in acht genomen moeten worden.

Lees hier over de coronamaatregelen van Pathé.

Vue Cinema
Ook Vue gaat mee met dit soort maatregelen en laat weten maximaal 30 mensen per zaal binnen te mogen laten. De bioscoopketen komt nog met aanvullende maatregelen en zal die te zijner tijd aankondigen.

Lees hier over de over de coronamaatregelen van Vue.

Kinepolis
Verder laat Kinepolis weten dat het dezelfde invalshoek hanteert. Ook Kinepolis komt met concrete maatregelen.

Lees hier over de over de coronamaatregelen van Kinepolis.

NieuwsFilm

meest populair