Tom Cruise's actiefilm wordt opgenomen in het International Space Station

Tom Cruise's actiefilm wordt opgenomen in het International Space Station

De actiefilm gaat letterlijk de ruimte in.

De NASA bevestigt vandaag wat we enkele dagen geleden al hoorden. Acteur Tom Cruise werkt aan een actiefilm die in de ruimte opgenomen gaat worden. Specifiek kijkt men naar manieren om het International Space Station gereed te maken.

De NASA heeft in het verleden al eens bekendgemaakt dat het ISS wat haar betreft meer open moet staan voor commerciële activiteiten. Door er een filmlocatie van te maken, gebeurt dat sowieso wel. Het is ook een manier voor de NASA om haar activiteiten in de ruimte beter bekend te maken (al is het ISS, zoals de naam al suggereert, niet alleen van de NASA).

Tom Cruise
Voor zover nu bekend, is het de bedoeling dat Tom Cruise een actiefilm gaat opnemen in de ruimte. SpaceX zou hem een lift geven in een Crew Dragon-capsule, die later deze maand officieel zijn laatste test in gaat. Daarna is het de bedoeling om mensen van en naar het ISS te brengen met behulp van de herbruikbare capsule, te beginnen met twee NASA-astronauten.

De Crew Dragon biedt plaats aan zeven astronauten tegelijk. De NASA zal hooguit vier van die plekken gebruiken. De rest zou voor commercieel gebruik kunnen zijn, zoals Tom Cruise nu dus van plan is.

NieuwsFilm

meest populair