3 uitstekende Nederlandse films die je op Videoland kan streamen

3 uitstekende Nederlandse films die je op Videoland kan streamen

Videoland zet vooral in op materiaal van eigen bodem!

Videoland mag dan wel niet het budget hebben van Netflix en Amazon Prime Video, dat wil niet zeggen dat de streamer dan geen goed aanbod heeft. Er wordt vooral ingezet op content van eigen bodem en dus hebben we vandaag een lijstje met drie kneitergoede Nederlandse films die je op Videoland kan zien!

Zwartboek (2006)

Regie: Paul Verhoeven | Hoofdrollen: Carice van Houten, Halina Reijn, Sebastian Koch

Een van de best verdienende Nederlandse films ooit. Zwartboek is het aangrijpende verhaal van de joodse zangeres Rachel Steinn, die tijdens de Tweede Wereldoorlog flink in de problemen raakt. Zo werkt ze voor het verzet, en papt ze aan met de Duitse officier Müntze, wat haar niet door iedereen in dank wordt afgenomen.



Oorlogsgeheimen (2014)

Regie: Dennis Bots | Hoofdrollen: Maas Bronkhuyzen, Joes Brauers, Loek Peters

Een sterke verfilming van Jacques Vriens boek. Centraal staan de Zuid-Limburgse jongens Tuur en Lambert. Het zijn beste vrienden met grote tegenstellingen. Tuurs vader zit bij het verzet en Lamberts vader is juist een NSB'er. Het meisje Maartje dat nieuw in het dorp is, blijkt joods te zijn en vergroot de tegenstellingen tussen de twee vrienden.



Wolf (2013)

Regie: Jim Taihuttu | Hoofdrollen: Marwan Kenzari, Nasrdin Dchar, Raymond Thiry

Wolf is een uiterst sterke Nederlandse misdaadfilm. Maj-id is een getalenteerde kickbokser, die woont in een grijze, anonieme suburb. Als zijn vechtlust hem steeds meer beruchtheid geeft binnen en buiten de ring, gaan de werelden van kickboksen en de georganiseerde misdaad steeds meer op elkaar lijken. Maj-id begint langzaam zicht te verliezen op wat hij nu eigenlijk wil.



NieuwsFilm

meest populair