Balen: Bioscopen nog langer dicht in strijd tegen het coronavirus!

Balen: Bioscopen nog langer dicht in strijd tegen het coronavirus!

Het kabinet kondigde vanavond aan de bestaande maatregelen te verlengen.

Bioscopen blijven zeker nog tot en met dinsdag 28 april gesloten. Dit volgt uit de verlenging van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die het kabinet vanavond heeft aangekondigd in een persconferentie.

Alle bioscopen en filmtheaters zijn sinds 15 maart gesloten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Deze maatregel was eerst tot 6 april van kracht, maar wordt nu verlengd tot zeker 28 april. Volgens het kabinet zal na 28 april sowieso niet alles direct weer normaal zijn, maar kunnen zaken misschien wel weer gefaseerd worden geopend. 

Mogelijk filmloze zomer
Pathé verwacht de deuren zeker tot 1 juni gesloten te moeten houden, zo schrijft de bioscoopketen op zijn site. Vergunde evenementen en groepsvorming met meer dan drie personen zijn in ieder geval tot die datum verboden, maar voor bioscopen en andere culturele activiteiten gelden andere maatregelen.

In Amerika houden bioscopen er rekening mee zeker tot midden zomer hun deuren gesloten te moeten houden. De meeste studio's hebben de releases van hun films voor die periode ook uitgesteld. Zo maakte Sony deze week bekend dat vrijwel al zijn films worden uitgesteld naar 2021.

NieuwsFilm

meest populair