Amazon zet grof geschut in om Nederland te veroveren met Prime Video

Amazon zet grof geschut in om Nederland te veroveren met Prime Video

Komende maanden veel Prime Video om je heen.

Enkele weken geleden debuteerde Prime Video officieel in Nederland. Amazon zet in met een bijzonder laag maandtarief van 2,99 euro, inclusief de eerste maand gratis. Nu vindt Amazon het tijd om in te zetten op een forse marketingcampagne.

Met dus een veel goedkopere prijs dan concurrenten als Netflix, Videoland en Disney+ gaat Amazon nu groots de Nederlandse markt op. Op meerdere Nederlandse tv-zenders wordt Prime Video nu aangeboden, met veel beelden van internationale producties. Overigens wordt het aanbod snel aangevuld met Nederlandse content.

Twitch Premium
Prime-leden krijgen naast Prime Video ook toegang tot Twitch Premium en onbeperkte online foto-opslag. De prijs van nog geen drie euro is zeer voordelig. In andere landen ligt deze namelijk veel hoger, tot zelfs tien euro per maand.

Met deze aanpak zet Amazon in op een grootse uitrol van al haar diensten in Nederland. Naast streamingdiensten zullen ook andere e-commerce partijen (zoals Bol.com) meekijken, en waarschijnlijk niet met veel plezier. Heb jij Prime Video al, of houd je het bij andere diensten?

NieuwsFilm

meest populair