Coronacrisis: 'Birds of Prey' & 'The Gentlemen' vanaf volgende week online

Coronacrisis: 'Birds of Prey' & 'The Gentlemen' vanaf volgende week online

Ook deze toptitels komen eerder digitaal beschikbaar.

In navolging van Universal, heeft Warner Bros. nu ook besloten om een aantal topfilms versneld aan te bieden via video-on-demand. Dit naar aanleiding van de corona-uitbraak en de sluiting van veel bioscopen.

Warner Bros. stelt vanaf volgende week dinsdag - 24 maart - recente bioscoopfilms Birds of Prey en The Gentlemen digitaal beschikbaar. Platformen als Amazon en iTunes mogen de films in eerste instantie alleen te koop aanbieden (naar verwachting voor zo'n $20). Vanaf april zouden de titels ook te huur zijn. Cathy Yan, de regisseuse van Birds of Prey, liet gisteren al weten voorstander hiervan te zijn.

Begin van vernieuwd filmlandschap?
Steeds meer Hollywoodstudio's spelen met dergelijke acties in op de crisissituatie rondom het coronavirus. Het wordt interessant om te zien of deze ontwikkelingen ook invloed hebben op de verdere toekomst van het filmlandschap. Er wordt immers al langer in de industrie gesproken over het eerder - en weliswaar voor een hogere prijs - beschikbaar stellen van films na hun speelperiode in de bioscoop.

Het is nog niet duidelijk of de films volgende week ook in Nederland beschikbaar komen.

NieuwsFilm

meest populair