Harvey Weinstein is schuldig en gaat 23 jaar de gevangenis in

Harvey Weinstein is schuldig en gaat 23 jaar de gevangenis in

De mails die werden vrijgegeven deden hem ook geen goed...

De #MeToo beweging zorgt ervoor dat allerlei bekendheden in Hollywood stevig worden aangepakt voor hun seksuele misdaden. Zo verloor ook Harvey Weinstein al zijn aanzien en macht en kreeg hij meerdere rechtszaken aan zijn broek. Nu is eindelijk ook zijn celstraf uitgesproken.

Een rechter in New York heeft Weinstein maar liefst 23 jaar celstraf gegeven voor aanranding en verkrachting in de derde graad. De gewezen producent keek tegen een mogelijke 5 tot 29 jaar celstraf aan en ook zijn advocaat Arthur Aidala was al op het ergste voorbereid en naar nu blijkt niet zonder reden. Het openbaar ministerie stond er namelijk ook op dat de 67-jarige Weinstein een lange celstraf kreeg, om zo een voorbeeld te stellen inzake seksueel misbruik.

Jennifer Aniston
In de aanloop naar de strafbepaling werden eveneens honderden pagina's aan documenten onthuld, al viel een daarvan wel héél erg op. Zo is er een e-mail uit 2017, waarin Weinstein reageert op een beschuldiging van de tabloid National Enquirer dat hij Friends-actrice Jennifer Aniston zou hebben betast: ''Jennifer Aniston zou vermoord moeten worden'' schreef Weinstein. Volgens de advocaat van Aniston vond enige vorm van bedreiging nooit plaats, maar de mail van Weinstein was wel een feit.

Ook smeekte Weinstein wanhopig anderen om hulp toen de aantijgingen van seksueel misbruik zich tegen hem bleven opstapelen. Zo vroeg hij o.a. meer miljardairs Michael Bloomberg en Amazon-CEO Jeff Bezos tevergeefs om hem te helpen.

NieuwsFilm

meest populair