Ice Cube terug op het witte doek in boksfilm 'Flint Strong'

Ice Cube terug op het witte doek in boksfilm 'Flint Strong'

De beroemde rapper/acteur hebben we sinds Fist Fight uit 2017 niet meer in een film gezien.

Na een gevierde loopbaan als rapper, bewees Ice Cube begin jaren '90 met rollen in Boyz n the Hood en Friday ook een heuse filmster te zijn. Sindsdien zagen we hem in meer dan 30 films langskomen. Na Fist Fight uit 2017 was het echter een tijdje stil op filmvlak voor Cube. Nu keert hij terug met een dramatische rol in boksfilm Flint Strong.

Flint Strong is gebaseerd op de documentaire T-REX uit 2015 en vertelt het verhaal van Claressa 'T-Rex' Shields, de eerste vrouwelijke Amerikaanse bokser die een olympische titel twee keer op rij won. Shields werd daarnaast geplaagd door een verleden van seksueel misbruik en groeide op in Flint, een van de armste steden in Amerika en de plaats die de afgelopen jaren vooral in het nieuws kwam door het vervuilde water waar de bewoners mee hebben te kampen.

Een sterke crew
Naast Ice Cube zijn er nog een aantal zeer getalenteerde namen verbonden aan het filmproject. Zo maakt de Oscar-genomineerde cinematograaf Rachel Morrison haar regiedebuut met de film en werd het script geschreven door Moonlight-regisseur Barry Jenkins. Megaproducent Mike De Luca zal daarnaast produceren voor Universal. De opnames moeten binnenkort van start gaan.

NieuwsFilm

meest populair