'John Wick'-regisseur hielp een handje mee met 'Birds of Prey'-actiescènes

'John Wick'-regisseur hielp een handje mee met 'Birds of Prey'-actiescènes

Regisseur Cathy Yan legt uit waarom de hulp van Stahelski werd ingeroepen.

Met de aankomende première van Birds of Prey, komen ook de nodige verhalen over de opnames van de film naar buiten. Een van deze verhalen heeft te maken met de reshoots van de meeste actiescènes, waarvan Warner Bros. naar verluidt vond dat ze beter konden. En wie kun je dan beter inschakelen dan Chad Stahelski, een doorgewinterde stuntman die nu spectaculaire actiefilms als John Wick en Atomic Blonde maakt.

Regisseur Cathy Yan laat nu op een iets genuanceerdere wijze weten waarom Stahelski werd ingehuurd. Ze zei er het volgende over:

"We werkten vanaf het begin al samen met Stahelski's stuntteam 87eleven. Ik had hun stijl altijd al in gedachten voor de film; een combinatie van praktische effecten met een gestileerd randje. Daarbij zijn alle actiescènes nu duidelijk en overzichtelijk, zonder onnodige cuts. Tijdens de productie werkte ik met name samen met [stuntcoördinator] Jonathan Eusebio. Hij choreografeerde een hele reeks fantastische sequenties. Toen we op een later moment nog meer actie aan de film wilden toevoegen, kwamen we er achter dat Chad zelf ook beschikbaar was. Die kans hebben we gelijk gegrepen!"

Nog een paar dagen!
Over een paar dagen bereikt Birds of Prey eindelijk wereldwijd de bioscopen. Het lijkt erop dat fans van comic-verfilmingen op zijn minst een uiterst vermakelijke actiefilm kunnen verwachten. In de hoofdrollen zien we o.a. Margot Robbie en Ewan McGregor.

NieuwsFilm

meest populair