Stephen Dorff bespreekt geschrapte 'Blade'-spinoff over Deacon Frost

Stephen Dorff bespreekt geschrapte 'Blade'-spinoff over Deacon Frost

Blade was in 1998 een groot succes, maar Marvel moest nog niks weten van spinoffs.

Stephen Dorff is zo'n acteur die door de jaren heen in de vergetelheid leek te raken, maar nu het tegendeel weet te bewijzen. Met hoofdrollen in de politieseries True Detective seizoen 3 (naast nieuwe Blade Mahershala Ali) en Deputy laat hij zien nog steeds een getalenteerd acteur te zijn.

Dorffs meest memorabele rol is echter zonder twijfel die van schurk Deacon Frost in Blade (1998). Frost bleef in de film weliswaar dood na een episch zwaardgevecht met Blade, maar volgens Dorff was het eigenlijk de bedoeling dat het personage zijn eigen film zou krijgen. Tijdens een interview met Entertainment zei hij het volgende over die geplande, maar uiteindelijk geschrapte spinoff:

"Stephen Norrington, de geniale regisseur van Blade, en ik hadden het op een gegeven moment over een film over Deacon Frost. Die film kwam er uiteindelijk niet omdat de filmwereld helemaal nieuw was voor Marvel en Kevin Feige bezig was met andere filmplannen. Ze hadden maar weinig interesse in duistere Marvel-films, maar misschien dat het succes van Joker ervoor zorgt dat dat verandert"

Een film over Deacon Frost lijkt er na 20 jaar niet meer in te zitten, maar we krijgen wel een geheel nieuwe Blade-film, met de eerder genoemde Ali. Het is echter nog onduidelijk wanneer die film de bioscopen moet bereiken.

NieuwsFilm

meest populair