Toch geen Baantjer-film

Er komt toch geen filmversie van de televisieserie Baantjer, zoals Endemol in 2004 aankondigde. "De financiering zag er goed uit. Maar we gingen ons steeds meer afvragen wat we de bioscoopgangers meer konden bieden dan wat ze al gewend waren van de tv-serie. Je kan wel een helikopter in een gracht laten storten, maar dat is niet des Baantjers", aldus creative director drama van Endemol, Peter Römer.

Endemol was van plan om de film in het voorjaar van 2007 op te nemen, waarna de productie aan het eind van dat jaar de bioscopen in zou kunnen. Rond die tijd zou rechercheur De Cock ook zijn laatste moorden op het scherm bij RTL4 oplossen. Het einde van de tv-reeks wordt nu gemarkeerd door extra lange afleveringen rond die tijd.

"Het programma is al elf seizoenen een succes. We vinden het een te groot risico om het einde van zo'n reeks gepaard te laten gaan met een speelfilm die mogelijk niet goed wordt ontvangen of bekeken", schetst Römer. "De hoofdrolspelers betreuren de beslissing, maar begrijpen die wel."



NieuwsFilm

meest populair