Bioscoopfilms Dutch FilmWorks kort na release al op Netflix

Bioscoopfilms Dutch FilmWorks kort na release al op Netflix

Dutch FilmWorks breidt zijn samenwerking met Netflix verder uit.

Films van Dutch FilmWorks (DFW) zullen voortaan sneller na hun draaiperiode in de bioscoop op Netflix verschijnen. Het filmbedrijf breidt zijn samenwerking met de streamingdienst verder uit.

Dutch FilmWorks heeft een nieuw samenwerkingsverband gesloten met Netflix. De distributeur werkte de afgelopen jaren al nauw samen met de streamingdienst, maar deze samenwerking wordt nu dus verder uitgebouwd. Een belangrijk en interessant onderdeel van deze nieuwe deal is dat alle films van DFW vanaf nu al kort na de bioscooprelease op Netflix in Nederland zullen verschijnen.

Willem Pruijssers, eigenaar en CEO van Dutch FilmWorks, is trots op deze samenwerking met de wereldspeler. "We zijn de afgelopen jaren een belangrijke leverancier van content geweest en het is geweldig deze samenwerking verder te kunnen uitbouwen", vertelt hij. "We kijken uit naar de lokale en globale content die we in de toekomst samen gaan maken".

Ook Lina Brouneus van Netflix is positief. "Het brengen van lokale content is voor ons van groot belang en DFW is daarin een geweldige partner", zegt zij. Dutch FilmWorks heeft veel mooie titels in zijn catalogus, zoals het met vijf Gouden Kalveren bekroonde oorlogsdrama Bankier van het Verzet (2018) en Komt een vrouw bij de dokter (2009).

NieuwsFilm

meest populair