Sam Raimi denkt nog steeds aan 'Spider-Man 4'

Sam Raimi denkt nog steeds aan 'Spider-Man 4'

Zou de film er dan toch ooit komen?

De Spider-Man-trilogie van Sam Raimi zijn voor velen ondertussen pure nostalgie. De regisseur blijkt echter nog vaak te denken aan het gecancelde vierde deel. Dat vertelde hij tijdens een interview voor zijn nieuwe film Crawl, waar hij bij betrokken is als uitvoerend producent.

Na het succes van de eerste drie Spider-Man-films, had de held eigenlijk in 2011 moeten terugkeren voor een vierde deel. In Spider-Man 4 zou Peter Parker het onder meer opnemen tegen de Vulture en Mysterio. Door allerlei redenen (en Sony) gingen die plannen uiteindelijk niet door. Sony waagde vervolgens nog een poging met The Amazing Spider-Man, maar ook daar werd na twee films de stekker uitgetrokken. Uiteindelijk sloot de studio de bekende deal met Marvel.

Sam Raimi heeft in het verleden meermaals duidelijk gemaakt dat hij het jammer vindt dat de vierde film nooit van de grond is gekomen. Een afgesloten hoofdstuk, zou je denken. Toch denkt de filmmaker er nog vaak aan, zo onthult hij in een interview ter promotie van Crawl. "Het is moeilijk om er niet aan te denken, want iedere zomer komt er een nieuwe 'Spider-Man'-film uit", begint Raimi. "Je blijft daardoor toch denken aan wat de film had kunnen worden", legt hij uit. "Toch probeer ik zoveel mogelijk naar de toekomst te kijken".

NieuwsFilm

meest populair