Denzel Washington maakt Netflix-film met o.a Chadwick Boseman (Black Panther)

Denzel Washington maakt Netflix-film met o.a Chadwick Boseman (Black Panther)

Eindelijk kan hij beginnen aan zijn passieproject!

Streaming-gigant Netflix is met een project bezig waar de nodige filmfans waarschijnlijk met smart naar uitkijken. Zo zal Denzel Washington, voornamelijk bekend als acteur, maar die ook al als regisseur heeft weten te overtuigen (denk bijvoorbeeld maar aan Fences) een film voor Netflix gaan maken.

Ook de cast is indrukwekkend. Zo heeft Washington Viola Davis weten te strikken voor zijn film. De twee werkten al eerder samen aan Fences, waarvoor Davis een Oscar won. Chadwick Boseman, voornamelijk bekend als Black Panther in het Marvel Universum, heeft eveneens een belangrijke rol weten te bemachtigen in de film.

Washington's passieproject
Washington probeert al jarenlang zijn film te maken, maar dit kreeg hij maar niet voor elkaar.Toen er eindelijk wat schot in de zaak kwam, zou de film aanvankelijk naar HBO gaan, maar uiteindelijk ging toch Netflix ermee aan de haal. De film, die de titel Ma Rainey's Black Bottom draagt, gaat over de zangeres Ma Rainey. Zij was een van de eerste Afro-Amerikaanse blueszangeressen. Zij werd ook wel The Queen of the Blues genoemd.

De film zal zich afspelen in 1927 en zal meerdere problemen van die tijd aankaarten, zoals racisme en religie. In het verhaal willen Ma Rainey en haar band een album maken, maar dit wordt behoorlijk lastig wanneer blanke mannen de band exploiteren. Dit gebeurde destijds natuurlijk wel vaker. Davis zal de hoofdrol op zich nemen. Welke rol Boseman op zich neemt is nog onduidelijk, noch weten we of Washington, net zoals in Fences, ook zelf een rol in de film zal spelen. De opnames beginnen al volgende maand.

NieuwsFilm

meest populair