'Alec Baldwin gaat de dolfijnen van SeaWorld redden'

'Alec Baldwin gaat de dolfijnen van SeaWorld redden'

De acteur vindt dat de dolfijnen beter verdienen.

Alec Baldwin is een druk man. De acteur heeft allerlei projecten gepland, maar ook in zijn vrije tijd is hij goed bezig. De acteur van o.a. The Departed gaat namelijk achter SeaWorld aan, dit hoofdzakelijk vanwege hun dolfijnenshows. Hij wil dat deze stoppen. Daarin wordt hij bijgestaan door de PETA.

Zo zei de acteur: ''Wanneer stopt SeaWorld nu eindelijk eens met hun shows waarin trainers dolfijnen gebruiken als surfboards en op hun gezichten en ruggen staan om circusstunts uit te voeren? Het is onacceptabel dat deze intelligente en gevoelige beesten worden gebruikt als surfboards en springplanken''. Ook de vice-president van de PETA, Tracy Reiman, liet zich er op een soortgelijke manier over uit.

Niet de eerste beroemdheid
James Cromwell, o.a. bekend van films zoals The Green Mile en L.A. Confidential, was Baldwin al voor. Hij werkte namelijk al eerder met PETA samen, al deed hij dat i.v.m de orkashows. Cromwell mag er deze keer dan wel niet bij zijn, toch staat Baldwin er niet alleen voor. Zo zullen er ook de nodige mensen protesteren voor de ingang bij SeaWorld Orlando met borden als: ''SeaWorld: Stop Standing on Dolphin's Faces''.

Het nieuws dat Alec Baldwin met de PETA samenwerkt komt een dag nadat Canada aankondigde dat de jacht op walvissen en dolfijnen vanaf nu verboden is.

NieuwsFilm

meest populair