Julianne Moore, de actrice die in 2015, na haar vijfde Oscarnominatie, eindelijk met het felbegeerde gouden beeldje aan de haal ging, zei: ''Ik ben het er gedeeltelijk mee eens. Aan de ene kant moeten we ons aanpassen aan de tijd en de veranderingen die plaats vinden. Maar aan de andere kant verdwijnen er zo ook waardevolle en mooie manieren om films te bekijken. Volgens mij willen we allemaal gewoon de kans krijgen om mooie dingen te maken en ze te kunnen waarderen''.
Meningen van Hunnam en Berlinger
Ook Charlie Hunnam, voornamelijk bekend van de serie Sons of Anarchy, vindt het lastig een kant te kiezen. Hij is echter wel van mening dat streaming services mogelijkheden bieden voor filmmakers die vaak niet zijn te vinden in de traditionele studios: ''Netflix neemt heel veel risico's wat betreft originele en volwassen programma's. Zelf kijk ik best veel Netflix, omdat er gewoon heel veel op te vinden is''.
Regisseur Joe Berlinger maakte onlangs de Ted Bundy-biopic Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, die door Netflix werd gekocht; hij heeft wel een duidelijke mening hierover: ''Vandaag de dag ligt de focus van Hollywood op blockbusters en superheldenfilms, waardoor volwassen indie-drama's met uitsterven worden bedreigd. Netflix helpt ze te overleven en herleven. Als regisseur en lid van de Academy vind ik dat dergelijke films evenveel kans moeten krijgen, onafhankelijk van de hoeveelheid bioscopen waar ze te zien zijn''.
Berlinger vs Spielberg
Ook liet Berlinger weten het niet eens te zijn met Spielberg: ''Of een film als bioscoopfilm beschouwd kan worden mag niet afhangen van het aantal zalen waarin hij te zien is. Veel mensen hebben geweldige installaties thuis, soms zelfs betere systemen dan sommige bioscopen. Vergeet ook niet dat veel films eerst op festivals te zien zijn; daarna krijgen ze vaak maar een beperkte bioscooprelease omdat films over gewaagde onderwerpen risicovol zijn. Een bioscooprelease kost absurd veel geld, maar Netflix maakt films voor iedereen toegankelijk''.