Regisseur noemt 'The Mummy' pijnlijke ervaring

Regisseur noemt 'The Mummy' pijnlijke ervaring

Er lijkt nog weinig over van de Dark Universe-ambities.

Met Dracula Untold uit 2014 moest een nieuwe franchise gestart worden rond de filmmonsters van Universal Pictures. De film pakte niet goed uit en er werd in 2017 een nieuwe start gemaakt met The Mummy met Tom Cruise. De franchise kreeg toen ook de titel Dark Universe. Het mocht allemaal niet baten, ook The Mummy bleek geen succes.

In gesprek met The Hollywood Reporter keek regisseur Alex Kurtzman terug op The Mummy en het Dark Universe. Hij geeft aan dat hij niet datgene wist af te leveren wat hij wilde en dat hij niets meer met de franchise te maken heeft:


"The Mummy werd niet wat ik wilde dat het moest worden. Ik ben er niet langer bij betrokken en heb geen idee wat er gebeurt. Ik kijk er nu op terug en dat wat pijnlijk aanvoelde, is nu een ongelooflijke zegen voor mij. Ik heb geleerd dat ik mijn eigen instincten moet volgen en als ik dat niet volledig kan, denk ik niet dat ik kan slagen. Die films zijn mooi omdat de monsters gebroken personages zijn en we onszelf erin zien. Ik hoop dat dit de films zijn die ze maken. Ik wil ze zien."

Mogelijke nieuwe Dark Universe-films
Ondanks dat bijna zeker lijkt dat de films er niet, of niet snel gaan komen, staan er nog flink wat titels in de reeks gepland. Zo werden Javier Bardem en Johnny Depp aangetrokken om het Monster van Frankenstein en respectievelijk de Invisible Man te gaan spelen.

NieuwsFilm

meest populair